Londra – Birleşik Krallık Gezisi

Londra! Birleşik Krallığın, hatta Büyük Britanya’nın başkenti! İngiliz’lerin kendilerine olan güvenlerini bu başkentin heryerinde görebiliyorsunuz. Lonra Birleşik Krallık’ın en güzel şehri olduğu gibi aynı zamanda da en pahalı şehri. E tabi 1 pound’un yaklaşık olarak 3TL olduğunu da düşününce Türkiye ile olan farkı daha da iyi anlayabilirsiniz.

Öğrendiğim ve bir o kadar da şaşırdığım kadarı ile bu şehrin yalnızca %22′si gerçek İngiliz. Geriye kalan kısım ise göç edenlerden oluşuyor. Şehrin her yerine Subway olarak isimlendirilen metro sistem ile kolaylıkla gidebilmek mümkün. Thames Nehri ikiye ayırıyor. Bu nehir üzerinde ise birbirinden güzel köprüler şehri birleştiriyor. Şüphesiz bu köprüler arasında ise en görkemli olanı şüphesiz Tower Bridge.

Tower Bridge

Evet Londra dediğim gibi pahalı bir şehir. Ancak Londra’da neredeyse tüm müzelere giriş ücretsiz. Londra’nın en çok hoşuma giden özelliği bu müzeler oldu. Özellikle de Science Museum en çok hoşuma giden yerdi.

Science Museum Giriş

Science Museum‘da ayrıca çocuklar için de birbirinden güzel öğretici bilimsel oyunlar bulunuyor :)

Science Museum Aktiviteler

Bir diğer harika müze ise British Museum. Burada ise neredeyse ise bütün Mısır tarihini bulabilirsiniz. Mısır’ın İngiltere’de ne işi var derseniz, söylenen o ki, Fransızlar araplardan, ingilizler de fransızlardan (ç)almış.

Tüm Mısır tarihi bu yazıttan öğrenilmiş.

 

Thames Nehrinin Etrafında birçok aktivite ve gösteri bulabilirsiniz.

Nehir kenarındaki bir sokak sanatçısı

Tabi bir de London Eye var. Tüm Londra’yı ayaklarınızın altındaymış gibi izleyebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 50 Pound (yaklaşık olarak 150TL) olduğu için binmeyi tercih etmemiştim.

London Eye ve Thame Nehri

London Eyeİngiltere deyince Big Ben, Parlamento Binası ve Buckingam Sarayı akla ilk geldiği için oralardan hiç bahsetmiyorum bile :)

Big Ben

 

Buckingham Palace

Notlar:

  • Bütün Müzeleri mutlaka gezin 🙂
  • Yazın gidiyor olsanız dahi yanınıza şemsiyenizi mutlaka alın.
  • Heryere ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor. Bundan dolayı uzak zone’lardaki hostellerde kalabilirsiniz.
  • Güzel şehrin tadını iyi çıkarın! 🙂
Bilgi: Bu yazı ilk olarak 15 Aralık 2013 tarihinde gezdim.org internet sayfasında paylaşıldı.